Поліція викрила 47 осіб, які знімали та поширювали дитяче порно - відео

Вилучено понад 18 терабайтів протиправного контенту
Поліція викрила 47 осіб, які знімали та поширювали дитяче порно - відео
Департамент кіберполіції Фото: МВС
8 Липня 2021, 16:24
читать на русском

Працівники кіберполіції провели профілактичну операцію під умовною назвою "Павутина", спрямовану на протидію поширенню порнографії за участю дітей.

Як повідомляє МВС, загалом проведено 47 обшуків та вилучено понад 18 терабайтів протиправного контенту.

Під час проведення операції спільно зі слідчими підрозділами Нацполіції викрито 47 фігурантів.

У поліції повідомили, що загалом правоохоронці провели майже пів сотні обшуків у 14 областях України. Вилучено понад 18 терабайт протиправного контенту. Наразі тривають експертні дослідження. Встановлено 47 фігурантів, 16-м уже оголосили про підозру.

Відкрито 57 кримінальних проваджень за ст. 149 (торгівля людьми), ст. 152 (зґвалтування), ст. 155 (вчинення дій сексуального характеру з особою, яка не досягла шістнадцятирічного віку), ст. 156 (розбещення неповнолітніх), ст. 301 (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) ст. 301-1 (одержання доступу до дитячої порнографії, її придбання, зберігання, виготовлення, збут і розповсюдження) Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають.

Правоохоронці вже звершили досудові розслідування за чотирма фактами правопорушень та направили до суду обвинувальні акти.

Нагадаємо, нещодавно правоохоронці арештували двох киянок, які розбещували власних дітей та створювали з ними порнографію.

Читайте також

1