Поліціянт чотири роки отримував зарплату за те, що не ходив на роботу

Чоловік змовився із керівником та привласнив майже 400 тисяч державних коштів
Поліціянт чотири роки отримував зарплату за те, що не ходив на роботу
Фото: kyiv.gp.gov.ua
17 Серпня 2021, 06:12
читать на русском

Правоохоронці викрили експоліцейського, який чотири роки не ходив на роботу, але отримував зарплату за сприяння свого керівника.

Як повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, чоловік змовився зі своїм керівником і з жовтня 2016 року по грудень 2019 року отримував заробітну платню за роботу в органах поліції міста Києва.

При цьому на своє робоче місце не виходив, покладені на нього службові обов’язки не виконував, фактично проживав у місті Львів. Своєю чергою, його безпосередній керівник всіма засобами укривав від керівництва ГУНП в м. Києві факт відсутності свого підлеглого на роботі, - йдеться у повідомленні.

У "результаті неправомірних дій" державі завдано збитків, які становлять близько 400 000 грн.

У прокуратурі повідомили, що двом колишнім працівникам столичного управління поліції вручили підозри за фактами привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого у великих розмірах (ч. 4 ст. 191 КК України).

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Нагадаємо, у червні СБУ заблокувала у Харківській області діяльність організованого злочинного угруповання, до складу якого входили дев'ять поліцейських. Лідери групи налагодили механізм одержання грошей за непритягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних до придбання наркотиків і психотропів. У разі відмови сплачувати хабарі, учасники угруповання катували та погрожували фізичною розправою.

Читайте також

1