Політолог пояснив, як хворий на коронавірус Кернес лишиться при владі

Ексклюзив
Для перемоги на виборах неважливо, у якому стані буде Геннадій Кернес
Ексклюзив
30 Вересня, 12:05 11598

Раптова госпіталізація Геннадія Кернеса через коронавірус, внесла несподівані корективи у виборчу кампанію в Харкові. І якщо довгий час навіть у "Слузі народу" про нього говорили як про єдиного безальтернативного кандидата, то тепер найбільш імовірними кандидатами на другий тур називають або Олександра Фельдмана, якого висунула "Опозиційна платформа - За життя", або самовисуванця Михайла Добкіна.

Однак в коментарі "Парламент UA" харківський політолог Антон Авксентьєв підкреслив, що чинного мера Харкова рано списувати з рахунку.

Якщо прізвище Кернеса (досьє Геннадія Кернеса) залишиться в бюлетені, і неважливо, в якому стані при цьому буде він сам, то симулякр Кернеса в будь-якому випадку виграє. Звичайно, люди з кожним днем ​​почнуть все більше напружуватися, бо вони не бачать Кернеса, і його рейтинг знижуватиметься, і можливо, він дійде до прикордонного стану, наприклад, до 49,9%, і тоді може бути другий тур. Але те, що він залишиться в такому випадку при владі - це факт, - підкреслює Авксентьєв.

Читайте також

Нагадаємо, 26 вересня міський голова Умані на Черкащині Олександр Цебрій заявив, що територіальна виборча комісія позбавила його можливості балотуватися на посаду міського голови на виборах 25 жовтня. Однак ТВК дала можливість "клонам, повним тезкам Цебрія Олександра Володимировича, людям, які змінили місяць тому прізвище, ім'я і по батькові" зареєструватись кандидатами у мери міста.

Докладніше читайте в матеріалі: Добкін і симулякр: як госпіталізація Кернеса змінила розстановку сил у Харкові