Половина українців не будує жодних планів на майбутнє

Для 55% населення України основним джерелом доходу є зарплата
11 Листопада, 22:03

Соціологи вияснили, що майже половина українців не будує жодних планів на майбутнє.

За даними соціологічної групи "Рейтинг", чверть українців планують своє життя на кілька років вперед, близько 15% - на пів року чи рік, 13% - на кілька місяців.

Будувати плани на майбутнє легше молодшим, заможнішим та мешканцям столиці, - йдеться у результатах опитування.

Соціологи вияснили, що для 55% населення основним джерелом доходу є зарплата, для 30% - пенсія. Ще 13% отримують дохід від бізнесу, 6% - соціальні виплати.

Свій поточний рівень доходу більшість оцінили як низький (36%) або нижче середнього (36%). Як середній – 31%. Лише 8% оцінили свій дохід вище середнього чи як високий. Чверть зазначили, що їх задовольнив би щомісячний дохід до 10 тисяч гривень. Водночас стільки ж (22%) відповіли, що потребують дохід понад 30 тисяч на місяць. Решта озвучили проміжні суми: 14% - назвали 11-15 тисяч, 18% - 16-20 тисяч, 8% - 21-25 тисяч, 11% - 26-30 тисяч. Чим нижчий дохід, тим меншу суму називають бажаною, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що помітно менший бажаний дохід називали жінки. Зокрема найнижчі запити у старших жінок – з них більшість влаштувала б сума до 10 тисяч. А найвищі запити до заробітку у чоловіків середнього й молодшого віку, а також мешканців столиці.

Нагадаємо, раніше соціологи дізнались, кого бачать президентом бідні та багаті українці.

Читайте також