Половина українців не будує жодних планів на майбутнє

Для 55% населення України основним джерелом доходу є зарплата
Половина українців не будує жодних планів на майбутнє
Українці (Фото: picabu)
11 Листопада 2021, 22:03
читать на русском

Соціологи вияснили, що майже половина українців не будує жодних планів на майбутнє.

За даними соціологічної групи "Рейтинг", чверть українців планують своє життя на кілька років вперед, близько 15% - на пів року чи рік, 13% - на кілька місяців.

Будувати плани на майбутнє легше молодшим, заможнішим та мешканцям столиці, - йдеться у результатах опитування.

Соціологи вияснили, що для 55% населення основним джерелом доходу є зарплата, для 30% - пенсія. Ще 13% отримують дохід від бізнесу, 6% - соціальні виплати.

Свій поточний рівень доходу більшість оцінили як низький (36%) або нижче середнього (36%). Як середній – 31%. Лише 8% оцінили свій дохід вище середнього чи як високий. Чверть зазначили, що їх задовольнив би щомісячний дохід до 10 тисяч гривень. Водночас стільки ж (22%) відповіли, що потребують дохід понад 30 тисяч на місяць. Решта озвучили проміжні суми: 14% - назвали 11-15 тисяч, 18% - 16-20 тисяч, 8% - 21-25 тисяч, 11% - 26-30 тисяч. Чим нижчий дохід, тим меншу суму називають бажаною, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що помітно менший бажаний дохід називали жінки. Зокрема найнижчі запити у старших жінок – з них більшість влаштувала б сума до 10 тисяч. А найвищі запити до заробітку у чоловіків середнього й молодшого віку, а також мешканців столиці.

Нагадаємо, раніше соціологи дізнались, кого бачать президентом бідні та багаті українці.

Читайте також

1