Поляки збирають гроші для української армії

Мешканці Польщі планують придбати три гелікоптери для евакуації поранених
Поляки збирають гроші для української армії
Вертоліт аеромедичної служби (Фото: ДСНС)
28 Липня 2022, 23:19
читать на русском

Громадяни Польщі запустили масштабну кампанію по збору коштів для України.

Серед іншого, планується придбати три гелікоптери для евакуації поранених, повідомляє ініціатива "Озброїмо Україну" у Фейсбуці.

Ми започаткували акцію "Озброїмо Україну", щоб дати вам можливість безпосередньо вплинути на долю війни. Зміцнюймо військові сили української армії разом! Ми хочемо регулярно купувати ефективну зброю, яка допоможе захищати наших сусідів і відкидати російських бандитів з території України, - йдеться у повідомленні.

Ініціатори акції вирішили купити гелікоптери українського виробника AviaGrade, щоб спростити майбутню логістику й технічне обслуговування, а також, щоб підтримати українську економіку. Вартість одного гелікоптера становить 570 тисяч доларів.

Техніку використовуватимуть для евакуації поранених бійців з поля бою. Це рятувальна зброя. Вони захистять українських воїнів від смерті. Купимо їх! Потім будуть гармати чи щось подібне, але спочатку гелікоптер. Ми будемо купувати те, що потрібно для захисту вільної, демократичної України, а найбільше життя наших сусідів-українців, - додається у повідомленні.

Раніше у Польщі волонтери оголосили про збір коштів на Bayraktar.  В рамках акції "Купімо Україні Bayraktar" було зібрано близько 10,6 млн дол. США. Однак компанія-виробник "Байрактарів" оголосила, що надасть безпілотник безплатно.

1