Помічені як "цілком секретні": ФБР знайшло документи в будинку Трампа

Важливо
Трампа можуть оштрафувати або ув'язнити
Важливо
13 Серпня, 13:22

Агенти ФБР вилучили 11 комплектів секретних документів під час обшуків у будинку колишнього президента США Дональда Трампа.

Про це повідомили в The Wall Street Journal.

Агенти ФБР, які в понеділок (ред. 8 серпня) обшукували будинок колишнього президента Дональда Трампа в Мар-а-Лаго, вилучили 11 наборів секретних документів, у тому числі деякі з них були помічені як цілком секретні та призначалися для доступу лише у спеціальних державних установах згідно з документами, розглянутими The Wall Street Journal, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що агенти ФБР вилучили близько 20 коробок з речами, папки з фотографіями, рукописну записку та помилування союзника Трампа Роджера Стоуна. Також була виявлена інформація про "президента Франції", згідно зі тристорінковим списком. Зокрема, список міститься  у семисторінковому документі, який включає ордер на обшук приміщення, виданий федеральним світовим суддею у Флориді.

Список включає посилання на один набір документів, помічених як "Різні секретні документи/документи TS/SCI", що є абревіатурою, яка означає абсолютно секретну чи конфіденційну інформацію, - пояснили журналісти.

Агенти вилучили 11 комплектів документів різного ступеня секретності, проте про їхній зміст не повідомляється.

Своєю чергою адвокати Трампа заявили, що він використав повноваження президента для розсекречення матеріалів перед тим, як залишити посаду. Президент може розсекретити документи, проте для цього є федеральні правила.

За інформацією Politico, Трампа підозрюють у вилученні або руйнуванні документів, перешкоджанні розслідуванню і порушенні закону про шпигунство. Тому йому може загрожувати ув'язнення або штраф.

Нагадаємо, у липні минулого року колишній радник експрезидента США Дональда Трампа Том Баррак був затриманий американськими правоохоронними органами за звинуваченням у роботі на владу Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ).

Також читайте наш матеріалВитік документів з Кремля: як Росія взяла Трампа на гачок 

Читайте також