У США заарештували колишнього радника Трампа

Баррака звинувачують у шпигунстві на користь ОАЕ
У США заарештували колишнього радника Трампа
Арешт Фото: Mehmet Akif з Pexels
21 Липня 2021, 11:50
читать на русском

Колишній радник експрезидента США Дональда Трампа Том Баррак затриманий американськими правоохоронними органами за звинуваченням у роботі на владу Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ).

Про це повідомило Міністерство юстиції Америки.

Крім нього, схожі звинувачення були пред'явлені громадянину США Меттью Граймзу і підданому ОАЕ Рашиду аль-Маліку. За версією відомства, з 2016 року до 2018 року вказані особи просували інтереси ОАЕ в США і намагалися вплинути на зовнішню політику Вашингтона.

Барраку також пред'явили звинувачення в перешкоджанні правосуддю і неправдивих свідченнях, які він дав на допиті у 2019 році.

Зазначається, що обвинувачені зробили численні кроки для просування інтересів ОАЕ. Наприклад, у травні 2016 року Баррак вставив у передвиборну промову кандидата слова, що вихваляють ОАЕ, він також розміщав замовні публікації про ОАЕ у ЗМІ.

Нагадаємо, у період з квітня по листопад 2016 року Баррак працював неофіційним радником у кампанії кандидата на президентських виборах. У період з листопада 2016-го по січень 2017 року обіймав посаду голови інавгураційного комітету президента. Починаючи з січня 2017 року, Баррак неофіційно консультував державних високопосадовців з питань, пов’язаних із зовнішньою політикою США на Близькому Сході.

Читайте також

1