Китай після інавгурації ввів санкції проти чиновників адміністрації Трампа

У санкційний список входить Майкл Помпео
Китай після інавгурації ввів санкції проти чиновників адміністрації Трампа
Прапор Китаю (Фото: picabu)
20 Січня 2021, 23:02
читать на русском

Міністерство закордонних справ Китаю ввело санкції проти 28 представників адміністрації Дональда Трампа, серед яких є і колишній державний секретар США Майк Помпео.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

Зазначається, що ці політики "образили китайський народ і серйозно підірвали китайсько-американські відносини".

Китай вирішив накласти санкції на 28 осіб, які серйозно порушили суверенітет Китаю і несуть основну відповідальність за такі дії США з питань, пов'язаних з Китаєм, - йдеться в заяві.

У санкційний список входять: Майкл Помпео, Пітер Наварро, Роберт О'Брайен, Девід Стілуелл, Метью Поттінджер, Алекс Азар, і Келлі Крафт з адміністрації Трампа, а також Джон Болтон і Стівен Беннон.

Цим особам і їх найближчим родичам заборонений в'їзд на материк, в Гонконг і Макао в Китаї. Їм, а також пов'язаним з ними компаніям і установам також заборонено вести справи з Китаєм, - йдеться в заяві.

Читайте також

Зазначимо, відповідну заяву опублікували одразу після інавгурації нового президента Америки Джо Байдена. Попередній президент США Дональд Трамп покинув Вашингтон.

Нагадаємо, що сьогодні, 20 січня, переможець президентських виборів у Сполучених Штатах демократ Джо Байден став новим 46-м президентом Сполучених Штатів.