Іванку Трамп допитали у справі про розтрату грошей

Прокуратура Вашингтону подала до суду позов проти Trump Organization
Іванку Трамп допитали у справі про розтрату грошей
Іванка Трамп Фото: Фейсбук
3 Грудня 2020, 15:57
читать на русском

Відносно дочки чинного президента США Дональда Трампа розпочато розслідування, повідомило американське видання New York Times з посиланням на власні джерела.

За повідомленнями інсайдерів, генпрокурор Нью-Йорка Летиція Джеймс, якій доручено курувати адміністративну справу проти Трампа про шахрайство, попросила компанію Trump Organization надати офіційні дані про гонорари, що виплачуються Іванці.

Читайте також

Аналогічний запит компанія чинного американського лідера отримала і від окружного прокурора Манхеттена Сайруса Венса-молодшого, якому було доручено вести кримінальну справу проти Трампа про шахрайство.

Дані дії прокуратура почала після того, як у вересні цього року до них надійшла інформація, що Трамп в останні десять років не виплачував федеральний прибутковий податок, відзначаючи весь цей час у своїй податковій звітності лише фінансові збитки.

Крім того, щоб знизити оподатковувані доходи, близько $ 26 мільйонів Трамп списав, як витрати на консультаційні послуги, вказавши в якості одного з консультантів свою доньку Іванку, передає New York Times.

Попри те, що згідно із законом американські компанії можуть списувати свої доходи на консультаційні послуги, їм необхідно їх обґрунтувати. Що стосується Дональда Трампа, він заперечує всі претензії на свою адресу та обіцяє в щонайближчий час надати декларації, що підтверджують його слова.

Читайте також

Нагадаємо, 8 листопада кандидат у президенти США від демократичної партії Джо Байден оголосив про свою перемогу на виборах глави держави.

Наприкінці листопада чинний президент США Дональд Трамп вперше визнав, що Джо Байдена обрали наступним президентом США, але заявив, що той "переміг, бо вибори були сфальсифікованими".

Як відомо, 23 листопада Трамп розпорядився почати процедуру передачі влади Джо Байдену. При цьому Трамп заявив, що його команда продовжить боротьбу за результати виборів.

1