Трамп відповів на питання про готовність віддати владу

Президент США заявив, що покине Білий дім при певних обставинах
Трамп відповів на питання про готовність віддати владу
Президент США Дональд Трамп
27 Листопада 2020, 09:09
читать на русском

Президент Сполучених штатів Америки Дональд Трамп заявив, що покине Білий дім при певних обставинах. Він повідомив, що передасть владу Джо Байдену, якщо за це віддасть свої голоси колегія вибірників.

Чинний глава держави додав, що йому буде "дуже складно визнати поразку". При цьому він повторив звинувачення в "масовому шахрайстві на виборах".

Трамп також порівняв інфраструктуру виборів в США з країною третього світу, передає Reuters.

Чинний президент США відмовився відповісти на запитання, чи буде він присутній на інавгурації нового президента.

Читайте також

Нагадаємо, 8 листопада кандидат у президенти США від демократичної партії Джо Байден оголосив про свою перемогу, виступивши зі зверненням до нації після того, як провідні американські ЗМІ визнали його перемогу в президентських перегонах.

Пізніше компетентні органи, які відповідають за організацію та безпеку виборів у США, заявили, що фальсифікацій на виборах не було. Вони спростували заяви чинного президента Дональда Трампа та його прибічників про нібито масові фальсифікації під час голосування.

Днями чинний президент США Дональд Трамп вперше визнав, що Джо Байдена обрали наступним президентом США, але заявив, що той "переміг, бо вибори були сфальсифікованими".

Як відомо, 23 листопада Трамп розпорядився почати процедуру передачі влади Джо Байдену. При цьому Трамп заявив, що його команда продовжить боротьбу за результати виборів.

1