Хакери викрали особисті дані Трампа, Бекхема та Опри Вінфрі

У даркнеті з'явилися дані клієнтів ювелірного дому Graff Diamonds
Хакери викрали особисті дані Трампа, Бекхема та Опри Вінфрі
Хакер, кібератака (фото: Pexels)
31 Жовтня 2021, 18:03
читать на русском

Хакери викрали особисті дані відомих клієнтів британського ювелірного будинку Graff.

Як повідомляє Daily Mail, у даркнет злили дані майже 70 000 клієнтів, серед яких перші особи країн та знаменитості. Зокрема, називаються прізвища колишнього президента США Дональда Трампа, футболіста Девіда Бехкема, відомої телеведучої Опри Вінфрі, наслідного принца Саудівської Аравії Мухаммеда бен Сальмана, американських акторів Алека Болдуїна та Тома Хенкса.

Журналісти стверджують, що за атакою стоїть нібито пов'язане з Росією хакерське угруповання Conti. В ювелірному будинку підтвердили інформацію про злам систем безпеки.

На жаль, ми, як і низка інших компаній, виявилися об'єктом витонченої, хоч і обмеженої, кібератаки з боку професійних і рішучих злочинців, - заявили в Graff Diamonds.

Компанія також попередила клієнтів, дані яких з'явилися у Мережі.

Хакери повідомили, що опубліковані дані 11 000 заможних клієнтів компанії становлять лише 1% здобутих ними файлів. Експерти припустили, що злочинці вимагатимуть викуп у вигляді криптовалюти чи коштовностей. Йдеться про 10% річного доходу ювелірного будинку.

Нагадаємо, влітку 2021 року російські кіберзлочинці здійснили атаку на сотні компаній і вимагають від них 70 млн доларів за відновлення даних. Зазначається, що хакери зламали розробника програмного забезпечення Kaseya та поширили програми-вимагачі серед клієнтів цієї компанії.

Читайте також

1