Помірно теплий і дощовий: синоптики розповіли про погоду на травень

Середня температура у травні становитиме +13°C
Помірно теплий і дощовий: синоптики розповіли про погоду на травень
Весна, погода (Фото: Парламент.UA)
20 Квітня 2022, 11:03
читать на русском

Синоптики прогнозують найтепліший день місяця — 29 травня з температурою +22 °C. Найхолодніший — 3 травня, із середньою температурою +4 °C. Також обіцяють помірні опади у період із 17 по 22 травня.

Як заявив у коментарі "Телеграфу" народний синоптик Володимир Деркач, в останній місяць весни дощова погода заходитиме хвилями та з перервами в один-два або до трьох днів.

Також синоптик попередив про невелике похолодання, яке очікується під час першої декади місяця – 1-10 травня та другої – 11-20 травня. В останню декаду місяця також не варто чекати на літнє тепло, але сама погода буде приємною.

Такий самий прогноз дала доктор географічних наук Світлана Бойченко. Водночас вона зазначила, що цього року травнева погода буде тепліша, ніж торішня. У травні на українців чекають дощі, через що приходу раннього літа очікувати не варто.

А ось завідувачка відділу кліматичних досліджень та довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова впевнена в тому, що травень українців не розчарує, пише Обозреватель.

Саме перша половина, коли більшість українців у мирний час за традицією виїжджала за місто, щоб насолодитися відпочинком на природі, не віщує опадів та дощів, - сказала вона.

За її словами, на травневі свята очікується від 19 до 23 градусів тепла, а от уночі стовпчики термометрів опустяться до 9 градусів.

Нагадаємо, у середині квітня, в період великодніх свят 17- 24 квітня прогнозується похолодання, однак воно не буде довготривалим. Вже у кінці місяця повернеться тепла та сонячна погода.

1