Понад 200 чоловікам, котрі відпочивали в клубах Києва, вручили повістки

Правоохоронці провели рейди у 420 закладах столиці
Понад 200 чоловікам, котрі відпочивали в клубах Києва, вручили повістки
Нічний клуб (фото: Pexels)
27 Червня 2022, 18:14
читать на русском

У Києві повістки до військкомату вручили 219 чоловікам, які порушували комендантську годину та відпочивали в клубі.

Про це повідомили в Нацполіції.

В умовах воєнного стану громадяни повинні дотримуватись обмежень комендантського часу. Так, поліцейські Києва разом з військовими комісарами вночі посилено патрулюють вулиці міста, сквери та парки, а також акцентується увага на перевірках нічних розважальних закладів. З усіх перевірених у нічний час працювали два заклади і виявлено 413 осіб, котрі порушили комендантський час. З числа цих громадян комісар перевіряв чоловіків призовного віку на наявність відповідних приписних посвідчень. У результаті 219 чоловікам було вручено повістки до військкомату, - сказав очільник столичної поліції Іван Вигівський.

Він зазначив, що поліція виявила людей, які мали при собі наркотичні речовини. За усіма виявленими фактами розпочаті кримінальні провадження за ст. 309 Кримінального кодексу України - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту.

Також поліцейські склали 73 адміністративні протоколи за статтями 178 - розпивання алкогольних напоїв у заборонених місцях, 173 - дрібне хуліганство, 185 - злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського Кодексі України про адміністративні правопорушення. Ми й надалі будемо проводити такі відпрацювання, адже кожен мешканець столиці повинен розуміти усю серйозність ситуації та усвідомлювати небезпеку, яка нині ще є з боку країни-агресора. Хочу наголосити, що під час комендантської години категорично заборонено пересуватися містом, окрім спецтранспорту та випадків крайньої необхідності, - пояснив Вигівський.

Він додав, що правоохоронці перевірили 420 столичних закладів.

Нагадаємо, радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко заявив, що вручення повісток чоловікам, які провинилися, не є масовим.

Читайте також