Понад 560 дітей постраждали від війни - Офіс генпрокурора

Найбільше поранених дітей у Донецькій області
Головне
Понад 560 дітей постраждали від війни - Офіс генпрокурора
Українські діти у знищеному росіянами місті, війна / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
17 Квітня 2022, 10:22
читать на русском

Від початку війни в Україні російські окупанти вбили 202 дитини, ще 361 - поранено.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора в Telegram.

Більше 563 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. Згідно з офіційними даними ювенальних прокурорів, при цьому 202 дитини загинуло та більше 361 поранено, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 117, Київській - 106, Харківській - 89, Чернігівській - 54, Херсонській - 41, Миколаївській - 40, Луганській - 36, Запорізькій - 23, столиці - 16, Сумській - 16, Житомирській - 15.

Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях, - пояснили в Офісі.

Таким чином виявили тіло 14-річного хлопчика під час фіксації кримінальних правопорушень, скоєних військовими російської армії на території Бучанського району на Київщині.

15 квітня у селі Гаврилівка Новоолександрівського району Херсонської області загинув 15-річний підліток внаслідок обстрілу окупантів.

16 квітня в Ізюмському районі Харківської області рашисти обстріляли автомобіль під час евакуації родини. У результаті чого поранено 15-річну дівчинку.

Нагадаємо, що російська влада планує стерти з пам'яті дітей, яких депортували з Донецької та Луганської областей, всі зв'язки з Україною.

Читайте також

1