Понад тисячу білорусів попрощались із убитим Романом Бонаренком

Люди кричать: "Не забудемо, не пробачимо!", "Живе Білорусь!", "Рома, ти герой!"
20 Листопада, 13:37

У Мінську, столиці Білорусі, понад тисячу людей прийшли попрощатися із загиблим Романом Бондаренком від побиття і затримання силовиками.

Про це повідомляє TUT.BY.

Церемонія прощання проходить в храмі Воскресіння Христового.

О 12 годині на знак пам'яті сигналять автомобілі. Люди вигукують "Живе Білорусь", "Я виходжу", "Ромо, ти герой", "Не забудемо, не пробачимо", - йдеться в повідомленні.
Рідні просять залишати квіти біля входу до церкви. Роман буде похований на Північному кладовищі. З усіх боків продовжують потоком йти мінчани, які хочуть попрощатися з Романом. Люди мовчки підіймають знак перемоги, більшість з біло-червоно-білими квітами. На вінках написи "Герою Білорусі".

Читайте також

Попрощатися із загиблим прийшли православні та католицькі священники.

Нагадаємо, увечері 12 листопада в Мінську помер Роман Бондаренко, якого напередодні викрали невідомі люди в масках. Через кілька годин 31-річний чоловік з важкими травмами був доставлений в лікарню.

Мешканці Мінську зібралися на акцію пам'яті Романа Бондаренка на "Площі змін" - у дворі будинків на вулиці Червякова, де регулярно проходять акції протесту проти чинної влади у Білорусі.

У Європейському Союзі назвали смерть протестувальника в Мінську Романа Бондаренка результатом обурливих і ганебних дій білоруської влади. У разі продовження репресій і насильства стосовно демонстрантів в ЄС готові ввести додаткові санкції проти Білорусі.