Попри обіцянку Степанова вакцина від коронавірусу не прибуде 15 лютого

Важливо
Закуплена вакцина має надійти 17 або 18 лютого
Важливо
15 Лютого, 14:08

Вакцина від коронавірусу прибуде не 15 лютого, як очікувалось, а через 2-3 дні, оскільки причина -  в організації логістики.

Про це заявив очільник МОЗ Максим Степанов напередодні увечері в ефірі одного із телеканалів, передає UNN.

Закуплена вакцина компанії AstraZeneca має надійти до України 17 або 18 лютого.

Джерела постачання вакцин Pfizer COVAX трохи затримуються. Щодо вакцини компанії AstraZeneca, згідно з контрактом, укладеним з індійським інститутом Serum Institute, зараз проходять технічні моменти щодо логістики. Тобто 17 або 18 лютого, я думаю, ми очікуємо вакцину вже в Україні. Ми виконали абсолютно всі формальності, заплатили гроші, у нас укладено контракт, і зараз просто йде процес відвантаження, - сказав він.

Читайте також

Нагадаємо, що міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив, що в Україні вакцинація громадян проти COVID-19 розпочнеться вже в лютому. Підготовка до першого етапу вакцинації йде за графіком та відбуватиметься згідно з Дорожньою картою.

Водночас головний санітарний лікар Віктор Ляшко (досьє Ляшка) повідомив, що щеплення від Covid-19 в Україні почнеться 15 лютого.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що вакцинація проти коронавірусної інфекції в Україні буде безкоштовною для українців.

Більше про вакцини читайте у нашому матеріалі: Вакцинація від Covid-19: чи потрібні щеплення та хто помирає