ЄС та ВООЗ виділять Україні 40 мільйонів євро на вакцинацію від коронавірусу

Спочатку кошти будуть використані на перший етап підготовки
ЄС та ВООЗ виділять Україні 40 мільйонів євро на вакцинацію від коронавірусу
вакцина Фото: Maksim Goncharenok з Pexels
11 Лютого 2021, 16:57
читать на русском

Європейський Союз та Європейське бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я дадуть Україні 40 мільйонів євро на вакцинацію від коронавірусу.

Проєкт, який реалізовуватиме ВООЗ протягом трьох років, забезпечить "комплексну" підтримку впровадження вакцини проти COVID-19 та проведення вакцинації в Україні.

Спочатку кошти будуть використані на підтримку першого етапу підготовки та розгортання з акцентом на найближчі потреби у таких стратегічних програмних напрямках: планування, обладнання, підготовка медпрацівників та проведення інформаційних кампаній, - йдеться у повідомленні.

ВООЗ надаватиме українській стороні технічні рекомендації щодо громадського здоров'я та підтримуватиме розробку стандартів. Зараз організація вже допомагає Україні в підвищенні лабораторного потенціалу з діагностики COVID-19 на всіх рівнях.

Читайте також

Наші спільні та багаторічні зусилля підтримають запровадження вакцин та проведення вакцинації проти COVID в Україні, а також посилять загальну програму імунізації в середньостроковій перспективі, - сказав представник ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт.

ЄС також надає Україні екстрену макрофінансову допомогу на суму 1,2 млрд. євро, щоб допомогти обмежити економічні наслідки пандемії. Нарешті, Європейський Союз є найбільшим донором COVAX − ініціативи, яка незабаром має поставити перші партії вакцини українським працівникам на передовій боротьби з пандемією.

Нагадаємо, що 8 лютого у Всесвітньої організації охорони здоров'я запевнили, що організація підтримуватиме Україну в боротьбі з коронавірусною інфекцією COVID-19.