У ВООЗ запевнили, що надаватимуть допомогу Україні в боротьбі з COVID-19

Це необхідно для того, щоб відбудовувати нормальне життя країни
У ВООЗ запевнили, що надаватимуть допомогу Україні в боротьбі з COVID-19
ВООЗ (фото: DW)
8 Лютого 2021, 12:54
читать на русском

У Всесвітньої організації охорони здоров'я запевнили, що організація підтримуватиме Україну в боротьбі з коронавірусною інфекцією COVID-19.

Про це сказав генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді".

Очільник ВООЗ поспівчував всім українцям, які втратили рідних під час пандемії коронавірусної інфекції. Він висловив захоплення українським медикам, котрі роблять усе від себе залежне, та пообіцяв про підтримку від організації.

Я хочу пообіцяти, що ВООЗ буде надавати свою підтримку, аби зупинити передачу, рятувати життя та відбудовувати нормальне життя країни.

Представник ВООЗ також привітав Україну з тими ранніми кроками, до яких вдавалася влада, щоб протидіяти COVID-19.

Читайте також

Тедрос Гебреісус додав, що Україна була однією з перших країн, котра розробила план готовності та відповіді на пандемію. У ВООЗ подякували за всі ті кроки, котрі українська влада вжила для того аби знизити рівень розповсюдженості коронавірусу.

І знову ж таки, ви знаєте, що цей вірус можна утримувати дотримуючись карантинних вимог. І ми можемо усі відігравати свою окрему роль для того, аби захистити себе та інших зберігаючи соціальну дистанцію, уникаючи великих скупчень людей, носячи маски та відчиняючи вікна. І, власне, я закликаю вас продовжувати в цьому ж дусі, - наголосив очільник ВООЗ.

Нагадаємо, що 25 січня Єврокомісія рекомендувала посилити правила в'їзду до країни Євросоюзу з третіх країн у зв'язку з новими мутаціями коронавірусу.

Окрім того, вчені заявляють, що мутація вірусу на 70% більш заразна, аніж звичайна. Тим часом у ВООЗ заспокоюють, що вакцина від коронавірусу допоможе впоратись із ним, проте жодних доказів та підтверджень не існує.