ВООЗ попередила про загрозу третьої хвилі COVID-19 в Європі

Перед багатьма країнами стоїть завдання знову взяти вірус під контроль
ВООЗ попередила про загрозу третьої хвилі COVID-19 в Європі
Коронавірус, карантин (фото: People’s Daily, China)
22 Листопада 2020, 19:11
читать на русском

Спеціальний посланець Всесвітньої організації охорони здоров'я Девід Набарро попередив про небезпеку третьої хвилі коронавірусу в Європі на початку 2021 року.

За словами Набарро, європейські країни не зуміли запобігти другій хвилі коронавірусу, після того, як їм вдалося взяти під контроль першу.

Європейська реакція була неповною. Вони втратили можливість побудувати необхідну інфраструктуру в літні місяці, після того, як взяли під контроль першу хвилю. А тепер у них друга хвиля. Якщо вони не побудують необхідну інфраструктуру зараз, у них буде третя хвиля на початку наступного року, - сказав Набарро.

На думку спецпосланця ВООЗ, зараз перед багатьма західноєвропейськими країнами стоїть завдання знову взяти вірус під контроль, але не вдаватися при цьому до такої грубої міри, як локдаун - адже за нього, констатував Набарро, доводиться платити високу ціну.

Читайте також

Що стосується країн Східної Азії, то там ситуація з коронавірусів краще через чітку комунікацію між владою і населенням, вважає він.

Ще один елемент, який дуже помітний в Східній Азії: після того, як число випадків вдалося знизити завдяки сильній реакції людей, заходи не послаблюються. Необхідно дочекатися, поки показники стануть низькими та залишатимуться такими, - підкреслив він.

Нагадаємо, за даними ВООЗ, у світі налічується 57,2 мільйона випадків зараження коронавірусів, 1,36 мільйона осіб померли. Найскладніша ситуація складається в США, Індії, Бразилії, Франції, Росії, Іспанії, Великобританії, Аргентині, Італії та Колумбії.

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебрейесус заявив, що системи охорони здоров'я в Європі виснажені через коронавірус. При цьому у ВООЗ занепокоєні зростанням випадків COVID-19 у світі, особливо в Європі й американському регіоні.