У ВООЗ заявили, що системи охорони здоров'я виснажені через коронавірус

Співробітники й системи охорони здоров'я наблизилися до точки колапсу
У ВООЗ заявили, що системи охорони здоров'я виснажені через коронавірус
Коронавірус фото: pexels
16 Листопада 2020, 23:00
читать на русском

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебрейесус заявив, що системи охорони здоров'я в Європі виснажені через коронавірус. При цьому у ВООЗ занепокоєні зростанням випадків COVID-19 у світі, особливо в Європі й американському регіоні.

Про це глава ВООЗ заявив під час брифінгу у Twitter.

Зараз ми вкрай стурбовані зростанням випадків COVID-19 в ряді країн. Особливо в Європі і американському регіоні. Співробітники і системи охорони здоров'я наблизилися до точки колапсу, - сказав він.

Читайте також

Водночас він додав, що зараз надходять добрі новини про вакцини від COVID-19, які дозволяють висловити обережний оптимізм, що нові засоби боротьби з вірусом з'являться в найближчі місяці.

Нагадаємо, що у Всесвітній організації охорони здоров’я виявили серед співробітників у своїй штаб-квартирі в Женеві 65 випадків зараження коронавірусом, включно зі щонайменше одним осередком інфекції.

Голова Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебреїсус покладає на вакцину від COVID-19 фармацевтичної компанії Pfizer великі надії. Він також розраховує, що у світі буде з'являтися більше вакцин.