ВООЗ покладає великі надії на вакцину компанії Pfizer

ВООЗ розраховує на появу вакцини до кінця року
ВООЗ покладає великі надії на вакцину компанії Pfizer
Вакцина (фото: pexels)
11 Листопада 2020, 03:00
читать на русском

Голова Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебреїсус покладає на вакцину від COVID-19 фармацевтичної компанії Pfizer великі надії. Він також розраховує, що в світі буде з'являтися більше вакцин.

Про це повідомляє Reuters.

За його словами, ВООЗ розраховує на появу ефективної вакцини від COVID-19 до кінця цього року.

Вакцина Pfizer дуже багатообіцяюча, ми також очікуємо більше і більше варіантів, - додав Гебреїсус.

Читайте також

Крім того, за словами регіонального директора ВООЗ в Африці Матшидісо Моеті, новини про можливу доступність ефективної вакцини віщують серйозні проблеми, оскільки вона зберігається при дуже низьких температурах.

Нагадаємо, що виробники вакцини проти коронавірусу Pfizer та їх німецький партнер BioNTech заявили, що їхня вакцина проти COVID-19 показує значно кращі результати, ніж більшість експертів сподівалися, і на 90% ефективніша.

У третій фазі випробуваннях взяли участь майже 44 тис. добровольців різного етнічного походження, віку та статі. Зазначається, що люди однакового етнічного походження виявились однаково захищеними.

Виробники заявили, що серйозних побічних ефектів немає. Якщо ключові показники будуть безпечні за тиждень, у світу може з'явитися інструмент для боротьби з пандемією.

1