Зеленський розповів про складнощі із вакцинацією від коронавірусу

Перший етап вакцинації почнеться вже цього місяця, але українці скептично налаштовані до щеплень
Головне
Зеленський розповів про складнощі із вакцинацією від коронавірусу
Володимир Зеленський Фото: Офіс президента
8 Лютого 2021, 11:36
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський розповів, коли українців почнуть щеплювати від коронавірусу.

Виступаючи на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді" глава держави повідомив, що перший етап вакцинації почнеться вже цього місяця.

Вакцину отримають наші медики, військові та нацгвардійці, - розповів він.

За його словами, вирішивши питання постачання вакцини в Україну, влада зіткнулася з новою проблемою - це недовіра до щеплень та відмова від вакцинації чималої частини населення.

Читайте також

Це нове, але я вважаю, дуже серйозне сучасне питання, яке всім нам належить вирішити. Я готовий особистим прикладом, як і більшість світових лідерів, показати людям, що вакцинація важлива, вона безпечна, вона потрібна, - наголосив президент (досьє на Володимира Зеленського читайте тут).

Глава держави також зазначив, що вакцинація та її дорожня карта є пріоритетом у боротьбі з COVID.

Ця карта розроблена для забезпечення належного і рівного доступу до вакцини для всіх мешканців України. Її головним завданням є охоплення щонайменше половини населення України протягом 2021 та початку 2022 року, - зазначив Зеленський.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив, що в Україні вакцинація громадян проти COVID-19 розпочнеться вже в лютому. Підготовка до першого етапу вакцинації йде за графіком та відбуватиметься згідно з Дорожньою картою.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що вакцинація проти коронавірусної інфекції в Україні буде безкоштовною для українців.

Більше про вакцини читайте у нашому матеріалі: Вакцинація від Covid-19: чи потрібні щеплення та хто помирає

1