Зеленський назвав вакцинацію "непростим завданням" для України

Викликів і питань дуже багато, каже президент
Головне
Зеленський назвав вакцинацію "непростим завданням" для України
Володимир Зеленський Фото: Офіс президента
1 Лютого 2021, 08:47
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський назвав вакцинацію "непростим завданням" як для кожної країни, так і для України.

Глава держави у своєму Телеграм-каналі опублікував допис, у якому повідомив, що з 8 до 10 лютого у Києві відбудеться Всеукраїнський форум "Україна 30", під час якого експерти та посадовці зможуть відповісти на деякі першочергові питання людей відносно боротьби із пандемією коронавірусу.

Читайте також

Ковід, на жаль, суттєво перекроїв наше життя. Але чи погодимося ми, що це остаточно? Як нам вийти переможцями в цій незвичній битві? Чи зможе масштабна вакцинація змінити ситуацію і повернути людству свободу – свободу мандрувати, вільно спілкуватися та обіймати рідних? Очевидно, що й сама пандемія, і вакцинація як один з обов’язкових елементів формування колективного імунітету – непросте завдання для кожної країни, зокрема для України. Викликів і питань дуже багато. Всі вони варті змістовної розмови, активного суспільного діалогу, - йдеться у дописі президента (досьє Володимира Зеленського).

Нагадаємо, раніше Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив, що в Україні вакцинація громадян проти COVID-19 розпочнеться вже в лютому. Підготовка до першого етапу вакцинації йде за графіком та відбуватиметься згідно з Дорожньою картою.

Тим часом, заступник міністра охорони здоров`я Віктор Ляшко заявив, що китайську вакцину від коронавірусу Sinovac будуть давати тим українцям, яким не вистачить вакцин від Pfizer/BioNTech.

Більше про вакцини читайте у нашому матеріалі: Вакцинація від Covid-19: чи потрібні щеплення та хто помирає

1