Посилатимуть до військових: "Слуги народу" не коментуватимуть новий законопроєкт про мобілізацію

У фракції підкреслили, що тут необхідно проявити дисципліну і утримуватись від коментарів доти, поки військове керівництво не почне коментувати положення законопроєкту
Головне
Посилатимуть до військових: "Слуги народу" не коментуватимуть новий законопроєкт про мобілізацію
Слуга народу Фото: sluga-narodu.com
26 Грудня 2023, 12:24
читать на русском

Депутати від фракції "Слуга народу" отримали рекомендації щодо необхідності уникати коментарів стосовно внесеного до Верховної Ради законопроєкту про удосконалення мобілізації і військового обліку.

Про це пише видання УП з посиланням на джерела у фракції "Слуга народу"

За даними джерел УП, у фракції наголосили на необхідності дотримуватись однієї з президентом лінії з огляду на "чутливість питання", тому "мобілізацію з суспільством мають комунікувати військові, від яких цей запит виходить".

У фракції підкреслили, що тут необхідно проявити дисципліну і утримуватись від коментарів доти, поки військове керівництво не почне коментувати положення законопроєкту і не пояснить суспільству, чому саме такі норми пропонуються і чим вони вмотивовані.

"Фракції слід утриматися від коментарів з цього приводу в ЗМІ, на міжнародному рівні, в соцмережах, в особистих комунікаціях. Всі питання, якщо вони будуть, мають бути переадресовані військовому командуванню", - наголосили у "Слузі народу".

Тим часом нардеп, секретар оборонного комітету Верховної Ради Роман Костенко пояснив, що мобілізація 450 000-500 000 осіб необхідна для поповнення санітарних втрат та формування нових підрозділів.

А нардеп Олександр Горенюк заявив. що нові правила мобілізації почнуть діяти орієнтовно з початку весни.

Послідовність прийняття законопроєкту:

  • голосування в першому читанні ймовірно 10-12 січня 2024
  • подання правок та робота в комітеті (+2-3 тижні)
  • розгляд в Раді у другому читанні разом з усіма правками (кінець січня, якщо все піде по маслу)
  • підпис президента (у разі вето буде третє читання)
  • законопроєкт набирає чинності через один місяць після його опублікування.

Нагадаємо, 25 грудня Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради проєкт закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби". Про основні положення цього законопроєкту, що вже набув широкого резонансу, читайте тут.

Читайте також