Потенційні вакцини проти COVID-19 звільнять від сплати ПДВ - Шмигаль

В Україні вакцини планують закуповувати уже у 2021 році
2 Грудня, 14:47

В Україні планують звільнити вакцини від COVID-19, які закуповуватимуть у 2021 році, від сплати податку на додану вартість (ПДВ).

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду у середу, 2 грудня.

За словами Шмигаля (досьє Дениса Шмигаля) звільнення від сплати ПДВ буде стосуватись усіх потенційних вакцин проти коронавірусу.

Податком на додану вартість не будуть оподатковані також вакцини від коронавірусу. Це стосується всіх потенційних вакцин, які ми в наступному році будемо закуповувати, - зазначив він.

Прем'єр-міністр також наголосив, що уряд раніше виділив 1,5 млрд гривень на забезпечення лікарень киснем, проте частина постачання кисневого обладнання не встигає завершитись до кінця року. З цієї причини уряд хоче ухвалити постанову щодо продовження термінів дотримання кисневого обладнання у 2021 році.

За словами Шмигаля, це допоможе повністю забезпечити потреби українських лікарень у кисні.

Читайте також

Нагадаємо, що значна частина українців, а саме 40% дорослого населення країни, не готові вакцинуватися від коронавірусу навіть безкоштовно. Лише 35 % українців готові зробити щеплення за гроші.

Також серед українців зросла підтримка запровадження локдауну з 36 до 42% (кількість противників зменшилась з 61 до 55%).

Більше про вакцини читайте у нашому матеріаліТоп-5 вакцин від коронавірусу: яка ефективніша і коли з'являться.