Багато українців не готові вакцинуватися від COVID-19 навіть безкоштовно

Майже 60% респондентыв не хочуть платити за вакцину від коронавірусу
Багато українців не готові вакцинуватися від COVID-19 навіть безкоштовно
Опитування (фото: Pexels)
2 Грудня 2020, 13:45
читать на русском

Значна частина українців, а саме 40% дорослого населення країни, не готові вакцинуватися від коронавірусу навіть безкоштовно.

Про це повідомила Соціологічна група "Рейтинг".

Зазначається, що 55% українців готові особисто провакцинуватися від COVID-19, якщо вакцина буде безкоштовною. Утім, 40% не готові зробити щеплення навіть безкоштовно.

У тому випадку, якщо вакцина буде платною, лише 35 % респондентів готові зробити щеплення. Відповідно, 57% не бажають платити за вакцинацію від коронавірусу.

В основному безкоштовно вакцинуватися хочуть люди старшого віку, а також мешканці сіл. Молоді люди й жителі Києва готові зробити щеплення за гроші.

Читайте також

Опитування провели серед населення України віком від 18 років і старших в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, 28-30 листопада. Участь взяли 2500 українців.

Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення.

Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0%.

Нагадаємо, що серед українців зросла підтримка запровадження локдауну з 36 до 42% (кількість противників зменшилась з 61 до 55%).

1