Серед українців зросла підтримка запровадження локдауну

58% мешканців України підтримують введення жорсткого карантину
Серед українців зросла підтримка запровадження локдауну
Фото: УНІАН
2 Грудня 2020, 11:10
читать на русском

Соціологічна група "Рейтинг" дізналася ставлення українців до можливого запровадження "святкового локдауну".

Згідно із даними опитування, підтримка запровадження "жорсткого карантину" (локдауну) зросла з 36 до 42% (кількість противників зменшилась з 61 до 55%). Аналогічно, зросла кількість респондентів (з 55 до 58%), які вважають, що поширення коронавірусу внаслідок локдауну зменшиться. При цьому, 58% підтримують введення локдауну на новорічні свята (40% - проти цього).

За результатами опитування "Рейтингу", проведеного 28-30 листопада 2020 року, 59% українців часто слідкують за новинами про коронавірус, 21% роблять це інколи, 11% – рідко. 8% взагалі не цікавляться такими новинами. Частіше відслідковують новини про коронавірус люди старшого віку та жінки.

45% опитаних вважають оптимальними заходи, запроваджені владою щодо боротьби із коронавірусом. 30% вважають їх надто м’якими, 11% – навпаки надто жорсткими. За два тижні дещо зросла кількість тих, хто вважає дії влади надто м’якими, - зазначають у соцгрупі.

Читайте також

Також "Рейтинг" з'ясував, що протягом останніх двох тижнів рівень підтримки "карантину вихідного дня" зменшився з 49 до 44% (кількість противників зросла з 49 до 54%).

Лише 34% очікують, що внаслідок його запровадження поширення коронавірусу зменшиться, натомість 64% – не погоджуються з цим, - зазначають дослідники громадської думки.

Нагадаємо, як свідчать результати опитування Соціологічної групи "Рейтинг", проведеного 15-17 листопада 2020 року, запровадження штрафів за перебування у громадських місцях і транспорті без масок підтримують 75% українців, 24% виступають проти цього.