Штрафи за перебування без масок підтримують 75% українців

24% - виступають проти
Штрафи за перебування без масок підтримують 75% українців
Коронавірус, захисна маска (фото: pexels)
20 Листопада 2020, 03:12
читать на русском
Запровадження штрафів за перебування у громадських місцях і транспорті без масок підтримують 75% українців, 24% виступають проти цього.

Про це свідчать результати опитування Соціологічної групи Рейтинг, проведеного 15-17 листопада 2020 року.

Частіше штрафи підтримують жінки й старші люди, найвища підтримка у Києві, найменше – на півдні.

При цьому 83% опитаних вважають, що часто одягають захисну маску, 14% – інколи або рідко, 3% – майже ніколи.

70% опитаних часто дезінфікують руки, 23% – інколи або рідко, 6% – майже ніколи. Лише 14% часто використовують захисні рукавиці, 33% – інколи або рідко, 53% – майже ніколи.

Читайте також

У порівнянні з березнем, часте користування масками значно зросло (з 58 до 83%), а захисними рукавицями – суттєво знизилося (з 38 до 14%).

Опитування проводилося серед населення України віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 3000 респондентів. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 1,8%.

Нагадаємо, що більша частина українців, а саме 61%,  не підтримує запровадження "карантину вихідного дня", і лише 36% -  вважає це доцільним.

Більше читайте у нашому матеріалі: Карантин вихідного дня завдасть болючого удару по економіці: прогнози