Потерпають від санкцій: російські мільярдери хочуть ліквідувати Путіна

Олігархи вкрай роздратовані політикою президента рф
Важливо
Потерпають від санкцій: російські мільярдери хочуть ліквідувати Путіна
Володимир Путін (Фото: РБК)
23 Березня 2022, 17:09
читать на русском

Мільярдери в росії почали збиратися та обговорювати можливі кроки, як зупинити російського президента владіміра путіна.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України з'ясувало, що, зокрема, у Москві відбулась зустріч російського олігарха Петра Авена та казахського мільярдера Олександра Машкевича.

Розвідники кажуть, що під час зустрічі Авен відмітив, що російські олігархи вкрай роздратовані політикою путіна. Санкції, накладені на Росію та конкретних бізнесменів через війну в Україні, боляче вдарили по статках російських мільярдерів. Також йшлося про те, що представники російського великого бізнесу наразі шукають шляхи впливу на диктатора або на його близьке оточення з силового блоку.

Але це ускладнюється тим, що путін перебуває в жорсткій ізоляції та практично нікого до себе не підпускає. В першу чергу, олігархів, яких він вважає "ненадійними". Втім, великий російський бізнес вже готовий до найрадикальніших кроків. Окремі олігархи навіть обговорюють оплату фізичного усунення путіна, - кажуть в ГУР.

Довідка розвідки:

Петро Авен - російський політик та підприємець. Президент "Альфа-Банку". За версією Forbes, у 2021 році посів 30-е місце у списку 200 найбагатших бізнесменів росії, володіючи особистим статком у 5,3 млрд дол.

Олександр Машкевич - казахстанський мільярдер, родом з Киргизії, громадянин Канади, проживає в Тель-Авіві. За версією Forbes, у 2016 році його статок складав 1,5 млрд дол.

Нагадаємо, російські олігархи щодня втрачають мільярди доларів через вторгнення рф в Україну.

Читайте також