Повістки вручатимуть цілодобово та в будь- яких місцях, — Постанова №560

Розсилати повістки поштою будуть з 18 липня, коли пройде 60 днів на оновлення військово-облікових даних
Головне
Повістки вручатимуть цілодобово та в будь- яких місцях, — Постанова №560
Повістка
21 Травня 2024, 07:35
читать на русском

Кабінет міністрів затвердив Порядок проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період. Зокрема, визначені умови, за яких повістка вважається врученою.

Про це йдеться у постанові від 16 травня 2024 р. № 560.

Зокрема, визначено, що належним підтвердженням оповіщення резервіста або військовозобов’язаного про виклик до ТЦК у разі вручення повістки є:

  • особистий підпис про отримання повістки, відеозапис вручення повістки або ознайомлення з її змістом, у тому числі відеозапис доведення акта відмови від отримання повістки;
  • відеозапис відмови резервіста або військовозобов’язаного у спілкуванні з особою, уповноваженою вручати повістки.

Вручення повісток резервістам та військовозобов’язаним здійснюється цілодобово за адресою задекларованого/зареєстрованого місця проживання, роботи, навчання, у громадських місцях, громадських будинках та спорудах, місцях масового скупчення людей, ТЦК, на блокпостах та на пунктах пропуску через кордон.

Уряд також визначив, що повістка про виклик до ТЦК з на адресу місця проживання може бути надіслана після завершення 60 днів, відведених законодавством на уточнення своїх облікових даних.

Належним підтвердженням оповіщення у разі надсилання повістки поштою є:

день отримання такого поштового відправлення особою, що підтверджується інформацією та/або документами від поштового оператора;

день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати поштове відправлення чи день проставлення відмітки про відсутність особи за адресою місця проживання особи, повідомленою цією особою ТЦК під час уточнення своїх облікових даних;

день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати відправлення чи день проставлення відмітки про відсутність особи за адресою задекларованого/зареєстрованого місця проживання, якщо ця особа не повідомила ТЦК іншої адреси місця проживання.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський підписав закон, яким підвищуються штрафи для ухилянтів. Він набуде чинності наступного дня після опублікування в парламентській газеті "Голос України".

Новий закон вносить зміни до ст. 210 та 201-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а також запроваджує три режими: порушення, повторне порушення та порушення під час воєнного стану.

Читайте також