Президент Ірану загинув в авіатрощі

Разом з президентом Ірану в авіакатастрофі загинув і глава МЗС Хосейн Амір Абдоллахіан, який супроводжував Раїсі в поїздці, та ще низка чиновників
Головне
Президент Ірану загинув в авіатрощі
Ібрагім Раїсі
20 Травня 2024, 08:34
читать на русском

Президент Ірану Ібрагім Раїсі загинув в аварії вертольота на кордоні з Азербайджаном. Авіакатастрофа сталась 19 травня.

Про це повідомляє  Mehr.

Разом з президентом Ірану в авіакатастрофі загинув і глава МЗС Хосейн Амір Абдоллахіан, який супроводжував Раїсі в поїздці.

Окрім них у вертольоті перебували губернатор провінції Східний Азербайджан Ірану Малек Рахматі, представник Лідера Ісламської революції в провінції Східний Азарбайджан аятола Мохаммад Алі Але-Хашем та декілька інших не названих осіб. Всі вони загинули.

Смерть президента Ірану Раїсі підтвердив віцепрезидент країни Мансурі. Уряд Ірану проведе екстрене засідання у зв'язку із загибеллю президента і глави МЗС країни, повідомляють іранські ЗМІ.

Посаду президента Ірану тимчасово може посісти перший віцепрезидент країни Мохаммад Мохбер. Проте, відповідно до конституції Ірану протягом 50 днів мають відбутися позачергові президентські вибори.

Відомо, що Мохаммад Мохбер у жовтні 2022 року разом із високопосадовцями та членами Вищої Ради національної безпеки Ірану відвідував Москву для завершення угоди про відправку до росії «шахедів».

Нагадаємо, у суботу, 19 травня, ЗМІ почали заявляти, що вертоліт, на борту якого був президент Ірану, здійснив жорстку посадку в горах.

Пошукова операція вертольота тривала понад 10 годин. Зокрема, ЗМІ заявляли, що один з пасажирів вертольота нібито виходив на зв'язок. Пізніше Туреччина направила для пошуку Раїсі безпілотник, який виявив уламки вертольота.

1