Президента України розкритикували за призначення Татарова

Призначення міліціонера часів Януковича - плювок в обличчя всім українцям
Президента України розкритикували за призначення Татарова
6 Серпня 2020, 13:45
читать на русском

Українські політики і громадські діячі бурхливо відреагували на призначення Володимиром Зеленським Олега Татарова, який в 2011-2014 роках обіймав посаду заступника глави МВС, заступником керівника Офісу президента.

У соціальних мережах вони відзначили, що призначення міліціонера часів Януковича - плювок в обличчя всім українцям. Так, нардеп 8-го скликання Борислав Береза в Facebook заявив, що засуджує рішення президента. Він нагадав, що Татарів переслідував учасників Майдану і розповідав, що "майданівці самі себе постріляли ".

"Я розумію, що він дуже старанний і буде виконувати всі команди Єрмака, але хочеться, щоб Зеленський пам'ятав, до чого подібні " виконавці "довели Януковича. Або куда.В будь-якому випадку перше призначення (Кирила Буданова призначили начальником Головного Управління Розвідки Міноборони - Ред.) я всіляко підтримую, а друге засуджую. Але для людини, погано грає роль президента, це не важливо. Йому має бути важливіше, як він закінчить і чим запам'ятається. Янукович, наприклад, запам'ятався своїм злодійством і будівництвом Межигір'я, корупцією , боягузтвом і втечею в Росію. Цікаво, чи замислюється про це Зеленський?", - написав Береза.

Фінансовий аналітик Сергій Фурса заявив, що хаотичні дії першого року президентства Зеленського, привели до того, що "пристойні " люди вже не погодяться на призначення.

"А хто піде? Той, у кого немає цінностей і хто розглядає посаду як спосіб заробити. Вибір у Зеленського тепер тільки з таких людей. Тому що їм може бути не важливо, що їх звільнять через два місяці. Їм не важливо, що їх репутацію зітруть в порошок. Її ж все одно немає. їм важливо отримати доступ до ресурсу. І чим довше він буде, тим краще. Тому що кожен день принесе їм багато-багато грошей. І хаос у владній вертикалі їм тільки на руку. Вони люблять жити в такому середовищі ", - написав Фурса в Facebook.

Волонтер Мирослав Гай нагадав, що Татарів переслідував учасників Революції Переваги і говорив, що майданівці вбили себе самі.

"Зеленський, схаменися. Тебе ведуть вузьким коридором до загибелі. Чи не чує. Тому захоплений власним політичним самогубством. Зрештою, його таємне бажання - піти з посади, забути про все це, як страшний сон, відпочити, - буде виконано. Але з такою діяльністю і бездіяльністю це бажання може здійснитися в абсолютно інший, не дуже хороший для Зеленського спосіб ", - написав Гай.

Член української делегації в Тристоронньої контактній групі від переселенців Донецької області, журналіст Денис Казанський заявив, що призначення Татарова - це "дно і плювок в обличчя всьому громадянському суспільству ". А також - знущання над пам'яттю загиблих в лютому 2014 го.

"Персональну відповідальність за це ганебне призначення несе президент Володимир Зеленський. Фактично він просто познущався зараз над родичами тих, кого розстріляли тоді на київських вулицях. Над тими ж людьми, з якими не так давно зустрічався і яким дивився в очі ", - написав Казанський в своєму Telegram.

Адвокат сімей загиблих на Майдані Євгенія Закревська також обурилася призначенням Татарова. Закревська нагадала, що саме з Татаровим пов'язані можливі фальсифікації міліції справ по майданівців, яких правоохоронці ловили і били в центрі Києва, а потім їм інкримінували хуліганські дії і масові заворушення.

Блогер Олена Яхно припустила, що Татарів, як чиновник часів Януковича повинен підлягати люстрації. Але сама визнає, що після зміни назви Адміністрації президента на Офіс президента всіх працівників ВП вивели з-під дії закону.

"Нормально! Такий розклад дуже добре вписується в загальний сюр нинішньої влади! ", - написала вона в Facebook.

Народний депутат партії "Європейська солідарність " Володимир Ар'єв припустив, що Татарів займеться протидією не корупція, а НАБУ, у якого Печерський суд забрав справу проти суддів ОАСК, і "чиї розмови про переворот, реванш і інші жахливі речі, стали шоком для всіх ".

"Можна не сумніватися в які три букви направлять цю справу. І ГБР в цій дорозі буде тільки перевалочним пунктом. А все тому, що Зеленському перед виборами захотілося лояльності і контролю за адмінсудами. Розлючений падінням рейтингу хлопчик остаточно вирішив пограти в Януковича? Тим швидше для нього все закінчиться ", - написав Ар'єв у Facebook.

Зеленського розкритикували за призначення в ОПУ міліціонера часів Януковича: це плювок в обличчя українцям Сергій Фурса / Facebook

Зеленського розкритикували за призначення в ОПУ міліціонера часів Януковича: це плювок в обличчя українцям Сергій Фурса / Facebook

Зеленського розкритикували за призначення в ОПУ міліціонера часів Януковича: це плювок в обличчя українцям Борислав Береза / Facebook

Зеленського розкритикували за призначення в ОПУ міліціонера часів Януковича: це плювок в обличчя українцям Олена Яхно / Facebook

Зеленського розкритикували за призначення в ОПУ міліціонера часів Януковича: це плювок в обличчя українцям Володимир Ар'єв / Facebook

Зеленського розкритикували за призначення в ОПУ міліціонера часів Януковича: це плювок в обличчя українцям Мирослав Гай / Facebook

Зеленського розкритикували за призначення в ОПУ міліціонера часів Януковича: це плювок в обличчя українцям Денис Казанський / Telegram

Як повідомляв OBOZREVATEL , Володимир Зеленський призначив заступником керівника Офісу Президента України Олега Татарова, який буде відповідати за правоохоронний напрямок. Глава держави підписав відповідний указ 5 серпня.

Джерело: www.obozrevatel.com