Припущений гарбуз і салат з горошку з цибулею: МОЗ затвердило нове зимове меню для дитсадків
Міністерство охорони здоров’я України затвердило Примірне чотиритижневе сезонне меню на зимовий період. Його рекомендовано використовувати для організації триразового харчування дітей віком від 1 до 6 (7) років у закладах освіти та інших організованих дитячих колективах.
Відповідний наказ, а також технологічна документація (технологічні картки) на страви та вироби, що увійшли до затвердженого меню, оприлюднені на сайті міністерства.
Технічні картки містять перелік страв, всі необхідні параметри і розрахунки (маса брутто/нетто, енергетична цінність продуктів/страв тощо), вимоги до продуктів. Також у них запропоновані процеси приготування та температурні режими.
Меню можна використовувати у повному обсязі або частково, опрацювавши його з огляду на смакові уподобання дітей та технологічні можливості кожного з закладів.
Дітям пропонується готувати локшину з яблуками, яєчне суфле, бурякове пюре, борщ з квасолею, смажену цвітну капусту, пшеничну кашу з цибулею та інше.
Завантажити технічні картки, аби прочитати, що ж їстимуть діти в садках і як це готуватимуть, можна за посиланнями нижче:
Нагадаємо, в Україні з'явиться рецептурний збірник для шкіл, над яким працює шеф-кухар, співавтор реформи шкільного харчування та ідеолог проєкту зі зміни культури харчування CultFood Євген Клопотенко разом із командою. Очікується, що за ним можна буде приготувати 500 страв.
Читайте також