Проблеми не лише з розмірами: у мережі порівнюють страви з оновленого меню Клопотенка (фото)

Меню одне, а страви ніби різні
Проблеми не лише з розмірами: у мережі порівнюють страви з оновленого меню Клопотенка (фото)
Нове меню у школах Фото: dpss.gov.ua/
11 Січня 2022, 17:13
читать на русском

У соцмережі Facebook батьки поділились стравами з оновленого меню переможця кулінарного шоу Євгена Клопотенка, якими годують їхніх дітей з різних шкіл та дитсадків. Втім, у різних кухарів геть не схожі між собою, вже не кажучи про пропорції.

Про це йдеться у групі "Батьки SOS".

Так, у Маріуполі Донецької області, наприклад, страви з одного меню, нагадують зовсім різні страви.

Їжа у школах Маріуполя. Фото - ЗОШ № 26 (знизу), фото - ЗОШ № 53 (зверху). Меню одне і теж. За грамами сиру та омлету теж. Сир -15 г, омлет - 53 г, - підписала світлини авторка Олена Сіленко.

На кадрах видно, що однакові страви можуть бути абсолютно різними. На одному з фото сніданок блідий і неапетитний. На іншому - видно, що кухар постарався.

Користувачі мережі вважають, що все залежить від кваліфікації кухарів, тому недостатньо змінювати лише меню, а й потрібні фахівці, які б нормально готували.

  • В нас в школі теж саме (м. Полтава школа № 24), хоча по місту інша ситуація. Коли батьки почали скаржитися, меню покращилося, але рівно на два дні, потім все стало як було.
  • В деяких містах, і навіть, селах є такі комбінати харчування, що хочеться аплодувати стоячи тим керівникам і кухарям.
  • З'їсти і заплакати. І де тут меню від Клопотенка?

Нагадаємо, що з 1 січня 2022 року у всіх школах України з'явилось оновлене меню зі 160 страв, з меншою кількістю солі, цукру та жирів. При цьому збільшено кількість споживання м'яса, риби, молока, свіжих продуктів та фруктів.

Читайте також

1