Комітет ВР не підтримав кандидатуру Шкарлета на посаду міністра освіти

Комітет рекомендував Раді визначитись, чи підтримувати його кандидатуру, чи ні
16 Грудня, 18:07

Комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій не підтримав кандидатури Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти.

Про це повідомила секретар парламентського комітету, народна депутатка Наталія Піпа на сторінці у Facebook.

За її словами, комітет Верховної Ради з питань освіти рекомендував Верховній Раді завтра визначитися, чи підтримувати кандидатуру Шкарлета на посаду міністра.

Комітет не підтримав кандидатуру Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти, - написала Піпа.

Народна депутатка опублікувала результати сьогоднішнього голосування профільного комітету. З 11 осіб, що проголосували, лише п'ятеро підтримали Шкарлета.

Читайте також

Згодом Піпа опублікувала у мережі відео, де розповіла, чому вона проти кандидатури Шкарлета.

Тому що я ЗА розвиток української освіти, а не за її знищення. Я ЗА якісну освіту і якісне майбутнє наших дітей, - написала вона.

Нагадаємо, що раніше народна депутатка фракції "Слуга народу" Галина Янченко заявила, що на засіданні фракції 15 грудня розглянули  кадрові питання й обговорили можливість призначення трьох міністрів.

Зокрема, розглянули кандидатури на посади міністрів у справах ветеранів, освіти й енергетики. На посади міністрів енергетики й освіти претендують Юрій Вітренко і Сергій Шкарлет. При цьому Янченко не назвала, хто саме претендує на посаду міністра з питань ветеранів, однак повідомила, що це буде жінка.

Заступник голови комітету Верховної Ради з організації держвлади Олександр Качура заявив, що фракція може розглянути призначення ще двох міністрів на посади аграрної політики та екології.

Читайте більше у нашому матеріалі: Політичний хамелеон, плагіатор і майже європеєць: усе про скандали міністра Шкарлета