Програму "Доступні ліки" розширили препаратами для хворих з транпслантацією органів

о програми реімбурсації включено 21 найменування імуносупресивних лікарських засобів
Програму "Доступні ліки" розширили препаратами для хворих з транпслантацією органів
Ліки, пігулки Фото: Polina Tankilevitch з Pexels
3 Березня 2023, 18:37
читать на русском

До програми реімбурсації лікарських засобів включили 21 найменування препаратів для пацієнтів, яким були зроблені трансплантації.

Про це у Фейсбуці повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

"До програми реімбурсації включено 21 найменування імуносупресивних лікарських засобів, 15 з них є повністю безоплатні, шість – з частковою доплатою", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають у міністерстві, підтримувальну медикаментозну терапію пацієнту після трансплантації підбиратимуть у трансплантаційному центрі. Якщо ж пацієнт вже має підібрану терапію (через 6-12 місяців після трансплантації), він має звернутися до трансплант-координатора з випискою або призначенням лікарських засобів.

Також в МОЗ наголосили, що пацієнти, яким проводили трансплантацію за кордоном і які мають на руках підтверджувальні документи, мають звернутися до трансплант-координатора в український трансплантаційний центр.

Нагадаємо, за допомогою сервісу "Календар здорових українців" тепер можна дізнатися, в якому віці варто робити ті чи інші щеплення й обстеження, і які з них є безкоштовними.

Анестезія для пацієнтів в Україні є безкоштовною у рамках пакетів Програми медичних гарантій. Анестезія є частиною медичних послуг і має бути надана безоплатно, незалежно від того, чи є процедура плановою, чи невідкладною.

Читайте також

1