Прокуратура провела обшуки в "Житлоінвестбуд-УКБ"

Викрили незаконну схему ексначальник
Прокуратура провела обшуки в "Житлоінвестбуд-УКБ"
“Житлоінвестбуд-УКБ” фото: прокуратура
14 Травня 2021, 17:48
читать на русском

Київська прокуратура провела обшуки в офісах комунального підприємства "Житлоінвестбуд-УКБ".

Про це повідомляється у пресслужбі прокуратури.

Згідно з матеріалами слідства, ексначальник КП "Житлоінвестбуд-УКБ", зловживаючи службовим становищем, розробив злочинну схему, згідно з якою використовував підконтрольне підприємство, яке отримувало найбільшу частку будівельних підрядів.

Зокрема, встановлено, що замовником будівництва одного з багатоквартирних будинків у столиці було благодійне об'єднання, кінцевим бенефіціарним власником якого є екскерівник КП, а генеральним підрядником інше підконтрольне йому підприємство, - йдеться в повідомленні.

Надалі право власності на житло загальною площею 1640 кв. метрів у зазначеному багатоквартирному будинку отримали наближені до ексначальника особи, а також його заступник та родичі.

За адресами КП "Житлоінвестбуд-УКБ" та КП "Київське міське бюро технічної інвентаризації" проведено обшуки з метою відшукання первинних фінансових документів та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень. Кримінальне провадження розслідують за ч. 2 ст. 364 КК України.

Нагадаємо, що 13 травня державна фіскальна служба України в рамках розслідування у справі про привласнення коштів, виділених на реконструкцію трамвайної лінії в Деснянському районі Києва, обшукала приміщення КП "Київпастранс" і підрядного комерційного підприємства.