У Євросоюзі заборонили пластикову одноразову упаковку
Цей рецепт налисників готували у давнину на Рівненщині. Оригінальним поєднанням млинців з яблуками, маком та грушею поділилися у TikTok.
Налисники з маковою начинкою - рецепт
Інгредієнти:
- 225 г борошна
- 40 г вершкового масла
- 3 яйця
- 40 г цукру чи заміннику
- 10 г ванільного цукру
- дрібка солі
Для начинки:
- 150 г сухого маку + 2 ст.л цукру
- по 1 яблуко та груша або інші фрукти + 2 ст.л цукру
- 30 г вершкового масла
Готуємо млинці. Розбийте яйця, всипте цукор, ванільний цукор, та дрібку солі - вимішайте вінчиком. Влийте половину теплого молока та поступово всипайте борошно, вимішуючи усю масу вінчиком. У кінці влийте розтоплене масло і молоко, що лишилось. Гарно вимішайте.
Смажимо з одного боку 1.5-2 хв, і 15-30 сек з іншого боку на середньому вогні. Сухий мак заливаємо водою, і проварюємо 15 хв. Після відціджуємо воду. Додайте цукор до маку і перебийте блендером. На сковорідці розтопіть вершкове масло. Вкиньте нарізані невеликими кубиками грушу і яблука(очищені від шкірки). Додайте цукор і перемішуючи готуйте пару хвилин. Закиньте мак, і перемішуючи готуйте ще 5-6 хв. Млинці розріжте на дві половини. По центру викладіть начинку, підверніть з обох боків і скрутіть налисник
Читайте також