Проти керівництва "Нафтогазу" порушили кримінальну справу про державну зраду - Коболєв

У компанії це сприймають як "дуже наполегливе запрошення до публічної дискусії"
Проти керівництва "Нафтогазу" порушили кримінальну справу про державну зраду - Коболєв
Андрій Коболєв (Фото: УНІАН)
8 Жовтня 2020, 23:23

За фактом діяльності проти керівництва "Нафтогазу" відкрили кримінальну справу, у якій їх звинувачують у державній зраді.

Про це голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв повідомив в ефірі Громадського радіо.

Справа стосується діяльності менеджменту компанії. Але важко розслідувати діяльність менеджменту без прізвища Коболєв. Вона побудована на звинуваченнях у державній зраді. Коли вона відкрита, я не знаю. Папери з цього приводу отримав сьогодні, — розповідає він.

Коболєв каже, що у компанії це сприймають як "дуже наполегливе запрошення до публічної дискусії".

Ми готові це запрошення прийняти. Нам немає чого приховувати. І щодо державного аудиту щодо резерву боргів, і щодо всіх інших питань ми абсолютно відкриті, — запевняє він.

Читайте також

Голова правління каже, що збився з ліку кримінальних справ щодо "Нафтогазу".

Я особисто перестав рахувати після того, як у 2018 році особисто мене оштрафували на 8 мільярдів гривень. Такий штраф мені, як фізичній особі, виписала Державна митниця. Потім у судах ми змогли довести, що підстав для штрафування не було і цей штраф некоректний.

По суті мене хотіли оштрафувати за те, що ми відмовилися розмитнювати той газ, який російський "Газпром" постачав і досі постачає на окуповані території Донецької та Луганської областей, — згадує Коболєв.

Зазначимо, що справа щодо розкрадання газу на 1,4 млрд грн цими ж особами з грудня 2019 року слухається у суді. Загальна сума розкрадань за двома епізодами перевищує 2,1 млрд грн.

Нагадаємо, що розслідування факту заволодіння газом НАК "Нафтогаз України" вартістю понад 729,8 млн грн завершено. За даними слідства, директори підприємств-власників Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ (Львівська обл.) впродовж 2016-2017 років уклали низку угод про закупівлю в НАК "Нафтогаз України" природного газу для виробництва теплової енергії населенню. Для здешевлення тепла для цієї категорії споживачів, НАК постачав ТЕЦ газ за суттєво нижчими від ринкових цінами.

1