Проти мера Дніпра ФІлатова розпочали досудове розслідування за недопуск аудиторів до перевірки закупівель

Протягом 2022˗2023 років аудитори Східного офісу Держаудитслужби майже 50 разів безуспішно намагалися потрапити до Дніпровської міськради для проведення ревізій та перевірок закупівель
Важливо
Проти мера Дніпра ФІлатова розпочали досудове розслідування за недопуск аудиторів до перевірки закупівель
Борис Філатов Фото: Facebook
29 Серпня 2023, 10:24

Правоохоронці розпочали досудове розслідування щодо фактів протиправної діяльності з боку міського голови Бориса Філатова та керівників департаментів. Справу проти міського голови Дніпра порушили через недопуск аудиторів до фінансової перевірки Дніпровської міськради.

Про це повідомляє пресслужба поліції.

Як зазначається, згідно з планом проведення заходів державного фінансового контролю на ІІІ квартал 2023 року фахівці Східного офісу Держаудитслужби мали провести планові ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності в трьох структурних підрозділах Дніпровської міської ради, а саме: у Департаменті гуманітарної політики, Департаменті капітального будівництва, Департаменті благоустрою та інфраструктури.

Пресслужба поліції повідомляє, що Східний офіс Держаудитслужби напередодні звернувся до міського голови Бориса Філатова з проханням сприяти допуску фахівців органу державного фінансового контролю до проведення ревізій, забезпечити робочими місцями, оргтехнікою та документами.

"Проте Дніпровська міськрада вкотре не допустила аудиторів до перевірок, попри нещодавно введену кримінальну відповідальність за перешкоджання їхній роботі.

Державні аудитори звернулися до Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області з метою проведення повної та всебічної перевірки фактів протиправної діяльності з боку міського голови Бориса Філатова та керівників департаментів, а також було надано інформацію щодо всіх фактів перешкоджання діяльності органу державного фінансового контролю протягом 2021˗2023 років", – йдеться у повідомленні.

Як зазначили у поліції, лише протягом 2022˗2023 років аудитори Східного офісу Державної аудиторської служби майже 50 разів безуспішно намагалися потрапити до Дніпровської міської ради для проведення ревізій та перевірок закупівель.

Нагадаємо, двох чиновників Дніпровської міськради підозрюють у розкраданні коштів, виділених на купівлю меблів для шкіл міста. Одним із фігурантів справи є заступник міського голови Дніпра.

Читайте також

1