Проти віце-прем'єрки Стефанішиної порушено кримінальну справу, — Гончаренко

Справу вже передали до Вищого антикорупційного суду
Важливо
Проти віце-прем'єрки Стефанішиної порушено кримінальну справу, — Гончаренко
Ольга Стефанішина
12 Вересня 2023, 17:49

Проти віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної відкрили кримінальну справу, яку вже передали до суду.

Про це повідомив народний депутат України Олексій Гончаренко.

"А ви знали, що вона проходить підозрюваною у справі екс-міністра юстиції Олени Лукаш? Ну тепер знаєте. Справа вже в суді", - звернувся депутат до своїх підписників в телеграм.

Мова йде про три дослідження, за які Міністерство юстиції (коли міністром була Лукаш) заплатило 2,5 млн грн. Це порівняльний аналіз українського законодавства із європейським. Виходить, що одна сторінка цього аналізу коштувала від 1,4 тис. до 4,5 тис. грн. І у слідства виявились питання не тільки до ціни робіт, а також і до якості.

Організацією цього тендеру займалася низка працівників Мінʼюсту, серед них була і Стефанішина.

"Віце-премʼєрка з євроінтеграції проходить підозрюваною у звинувачені в корупції, а справа стосується розкрадання грошей на аналізі європейського законодавства", - розповів він.

Справа по ст. 191 ч. 5 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), її передали до Вищого антикорупційного суду.

Читайте також

1