П'ять дієвих способів заощадити воду та гроші

Як економно витрачати воду, щоб платити за комуналку менше
П'ять дієвих способів заощадити воду та гроші
Як заощадити воду, щоб платити менше за комуналку
2 Червня 2024, 20:32
читать на русском

Кілька простих порад можуть допомоги зберегти один із найцінніших ресурсів нашої планети і зберегти вам гроші.

У сучасному світі люди сприймають крани, змішувачі, душові та туалети як належне, тому питання заощадження вони може бути нелегким. Навіть у короткостроковій перспективі не звертати увагу на споживання води може дорого обійтися вам у рахунку за воду. На щастя, є багато варіантів для тих, хто хоче навчитися економити воду та гроші. Експерти з охорони навколишнього середовища для Best Life розповіли про екологічні та економічні способи, як економити воду.

Перегляньте свою стратегію прання

Експерти кажуть, що часто хочеться взятися за прання невеликої кількості білизни, але набагато ефективніше вмикати пральну машину, коли вона заповнена так, як потрібно. Тому краще зачекайте, поки у вас буде повне завантаження одягу, щоб увімкнути пральну машину.

Зазначається, що пом'якшувачі під час прання можуть зробити рушники менш вбираючими вологу. Вони також можуть накопичувати бруд у вашій пральній машині, що робить пральну машину менш ефективною. Як альтернативу можна використати оцет.

Перейдіть на водоефективні змішувачі та душові лійки

Одне з найефективніших рішень для скорочення витрат води – це те, якщо ллється вода. У цьому випадку це означає оновлення обладнання вдома, щоб зробити все ефективнішим.

"На змішувачах аератори легко замінити, вони змішують воду з повітрям, таким чином зменшуючи кількість води, що виходить із патрубка", — каже Ненсі Ландрам, професорка управління стійким розвитком Мюнхенської бізнес-школи.

За її словами, ви можете придбати аератори з різним рівнем ефективності використання води, який базується на швидкості потоку галонів води за хвилину, залежно від того, скільки води ви хочете заощадити.

Душові лійки також можна оновити для отримання значних результатів. Наприклад, аератор або душова лійка з пропускною здатністю 1,5 галона за хвилину витрачатиме втричі більше води, ніж аератор або душова лійка з продуктивністю 0,5 галонів на хвилину.

Оновіть домашні туалети

Якщо ви справді прагнете капітального ремонту заради економії води, оновлення туалетів у вашому домі також може суттєво допомогти зменшити споживання. Їх можна навіть пристосувати до ваших потреб. Існують різні рівні ефективності використання води, особливо під час змиву.

"Шукайте етикетку WaterSense на продуктах, яка вказує на продукт, який є принаймні на 20 відсотків більш ефективним, ніж продукт, не сертифікований WaterSense", — радять експерти.

Використовуйте посудомийну машину

Прибирання після споживання їжі може бути значним джерелом відходів. та використання води. У цьому випадку краще скористатися посудомийною машиною, яка не тільки зручна, але й ефективна.

Миття посуду в посудомийній машині економить майже 9200 літрів на рік порівняно з ручним миттям. Крім того, використання енергозберігаючих приладів також може економити енергію в довгостроковій перспективі.

Просто переконайтеся, що ви правильно розраховуєте час використання, щоб отримати якнайбільше користі. Користуватися цим приладом варто тільки тоді, коли вона повністю заповнена.

Навіть якщо у вас немає посудомийки, ви все одно можете засвоїти корисну звичку. До прикладу, можна закрити раковину пробкою та використовувати її як мийку для води під час миття рук, або ж мити посуд у мисці, оскільки це різко зменшить кількість використаної води.

Не забудьте негайно вимкнути потік води

Навіть якщо ви використовуєте ефективні душові лійки та змішувачі, кількість води, що витрачається під час повсякденних дій, може збільшитися. Ось чому завжди краще перекривати воду, коли ви нею не користуєтеся.

Для перекачування, нагріву, обробки та переміщення води потрібна дивовижна кількість енергії. Прості кроки, такі як закривання крана під час чищення зубів або прийняття короткого душу, можуть збільшити й заощадити багато води.

Читайте також