У YASNO закликали українців заощаджувати електроенергію упродовж всього 2024 року

Покращити ситуацію може кожен українець, який стане споживати електрику ощадливо.
У YASNO закликали українців заощаджувати електроенергію упродовж всього 2024 року
Електроенергія, лампи (Фото: Pixabay)
12 Квітня 2024, 19:51
читать на русском

Українці мають звикнути економити електроенергію у пікові години споживання кожного дня протягом року, враховуючи ситуацію в енергосистемі після російських обстрілів.

Про це у своєму Facebook-акаунті написав генеральний директор енергетичної компанії YASNO Сергій Коваленко.

Коваленко зазначив, що наразі оцінити стан енергосистеми споживачі можуть за наявністю світла. За його словами, покращити ситуацію може кожен українець, який стане споживати електрику ощадливо.

"Що ми можемо зробити зараз? Економити споживання в пікові години. І якщо нас таких буде багато, то це спрацює. Тому. З 19 до 22 години. Кожного дня. Будь ласка, економте електроенергію. Кожного дня. Увесь 2024 рік. Хай це стане звичкою", - написав Коваленко.

Нагадаємо, внаслідок масованої ракетної атаки росіяни рано вранці 11 квітня повністю знищили Трипільську ТЕС. Також внаслідок масованої ракетної атаки РФ у ніч на 11 квітня пошкодила підстанції "Укренерго" та обʼєкти генерації в Одеській, Запорізькій, Львівській, Харківській та Київській областях.

Під час ракетної атаки 11 квітня Росія атакувала дві теплоелектростанції компанії ДТЕК - серйозно пошкоджено обладнання підприємств.

22 березня була зруйнована Зміївська ТЕС, яка є найбільшою станцією у Харківській області та однією з найбільших в Україні. Російські загарбники вночі 22 березня завдали ракетних ударів по критичній інфраструктурі України — вибухи лунали у Харкові, Запоріжжі, Кривому Розі, Дніпрі, Кропивницькому, на Хмельниччині, Вінниччині, Сумщині, Івано-Франківщині та Львівщині.

Після масштабного обстрілу України 22 березня Харків залишився без світла. Мер Харкова Ігор Терехов заявив про руйнування ТЕЦ та трансформаторних підстанцій.

Через обстріл України 22 березня цього літа може виникнути дефіцит електроенергії. Багато об'єктів генерації зазнали пошкоджень. Пошкодження дуже серйозні. Зараз енергетики всієї України працюють над відновленням. Але це може зайняти місяці і навіть більше.

Читайте також