Чи будуть влітку запроваджувати графіки відключень електроенергії в Україні: версія Міненерго

Українців просять розумно використовувати електрику, адже це допоможе енергосистемі.
Головне
Чи будуть влітку запроваджувати графіки відключень електроенергії в Україні: версія Міненерго
відключення
6 Квітня 2024, 12:44
читать на русском

Наразі не планується запровадження графіків відключень електроенергії по всій Україні - енергетики цілодобово працюють над відновленням об'єктів.

Про це в ефірі марафону «Єдині новини» повідомила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук.

"Поки що не йдеться про запровадження графіків для всієї країни. Але ми не знаємо планів ворога, якими масштабними будуть подальші атаки. Енергетики працюють цілодобово, щоб вирішити ті проблемні питання, які зараз є", - сказала Гринчук.

Вона висловила сподівання, що енергетики встигнуть стабілізувати енергосистему до літнього періоду високих температур. Водночас Гринчук просить українців розумно використовувати електрику, адже це допоможе енергосистемі.

Нагадаємо, російські загарбники вночі 22 березня завдали ракетних ударів по критичній інфраструктурі України — вибухи лунали у Харкові, Запоріжжі, Кривому Розі, Дніпрі, Кропивницькому, на Хмельниччині, Вінниччині, Сумщині, Івано-Франківщині та Львівщині.

Після масштабного обстрілу України 22 березня Харків залишився без світла. Мер Харкова Ігор Терехов заявив про руйнування ТЕЦ та трансформаторних підстанцій.

Через обстріл України 22 березня цього літа може виникнути дефіцит електроенергії. Багато об'єктів генерації зазнали пошкоджень. Пошкодження дуже серйозні. Зараз енергетики всієї України працюють над відновленням. Але це може зайняти місяці і навіть більше.

Читайте також

1