РАЦС повідомляє інформацію про одруження в ТЦК: що робити чоловікам

Чоловікові, який одружився, необхідно оновити свої дані в ТЦК
РАЦС повідомляє інформацію про одруження в ТЦК: що робити чоловікам
Весілля (фото: pexels)
8 Березня 2024, 12:38
читать на русском

Після реєстрації шлюбу відповідні інстанції мають передати дані про військовозобов'язаного чоловіка до військкомату. Але це не означає, що його відразу мобілізують: йому треба буде оновити свої облікові дані у ТЦК і СП.

Про це в інтерв'ю для РБК-Україна розповіла юрист юридичної компанії "Приходько та Партнери" Діана Тернова.

При подачі заяви про державну реєстрацію шлюбу треба заповнити відповідні графи для надання інформації.

"Така заява містить відомості стосовно відношення до військової служби. Таким чином, після реєстрації шлюбу, РАЦС дійсно повідомляє ТЦК про зміну сімейного стану особи", – пояснює процедуру Діана Тернова.

Втім, це не означає, що після передачі даних у військкомати від РАЦСів чоловіка відразу мобілізують. Натомість це може означати, що чоловіку треба буде поновити у ТЦК і СП свої облікові дані.

"Після реєстрацію шлюбу одразу ніхто не мобілізовує, однак після реєстрації шлюбу особі потрібно оновити свої дані в ТЦК. Оскільки призовники, військовозобов’язані та резервісти повинні особисто повідомляти в семиденний строк органам, в яких вони перебувають на військовому обліку, про зміну персональних даних", – зауважує юристка.

Також, за словами фахівця, суди даних про військовозобов'язаних при розгляді цивільних справ (розірвання шлюбу, стягнення аліментів та інші) у ТЦК не подають. Також вони цього не роблять і після розгляду судових справ, коли суд виніс те чи інше рішення.

Нагадаємо, під час мобілізації в Україні призову на службу не підлягають ті, хто виховує трьох дітей. До цієї категорії відносяться також ті, на утриманні у кого перебувають діти від попереднього шлюбу дружини.

Читайте також

1