Рада дозволила передавати вишам невикористане майно

Законопроєкт підтримали 290 народних депутатів
Рада дозволила передавати вишам невикористане майно
Верховна Рада (фото: УНІАН)
17 Червня 2021, 12:50
читать на русском

Верховна Рада ухвалила закон щодо статусу національного та ефективного управління закладами освіти і державним майном.

Про це повідомляє пресслужба ВРУ.

За документ №4486 проголосували 290 народних депутатів.

Закон впорядковує використання майна державними та комунальними закладами освіти – щорічний облік і звітування органу управління, можливість передачі майна іншому закладу, а у випадку невикористання впродовж 3 років можливість приватизації такого майна, - йдеться у повідомленні.

Згідно з законом,  об’єкти та майно державних і комунальних закладів освіти не підлягають приватизації чи використанню для провадження видів діяльності, не передбачених спеціальними законами, крім надання в оренду для послуг, які не можуть безпосередньо надати виші, пов’язаних із забезпеченням освітнього процесу або обслуговуванням учасників освітнього процесу.

Майно закладів освіти, яке не використовується для провадження видів діяльності, передбачених спеціальними законами, може бути вкладом у спільну діяльність, - вказано у законі.

Нагадаємо, що 9 червня дослідницький центр QS Quacquarelli Symonds опублікував 18-й випуск глобального рейтингу університетів під назвою QS World University Rankings, видання 2022 року, до якого увійшли вісім українських вишів.