Рада планує провести позачергове засідання через конституційну кризу

Парламент може скасувати засідання через збільшення хворих на коронавірус депутатів
16 Листопада, 18:18

Верховна Рада може провести позачергове засідання для розгляду законопроєктів, спрямованих на розв'язання конституційної кризи, викликаної рішенням Конституційного суду скасувати деякі норми антикорупційного законодавства.

Про це повідомила народна депутатка з фракції "Слуга народу" Марія Мезенцева в ефірі телеканалу "Україна 24".

Технічно це може бути вирішено поточного тижня. Проголосувати в першому читанні за розкладом можемо вже цього тижня, - зазначила депутатка.

Читайте також

Коментуючи засідання погоджувальної ради в понеділок, Мезенцева зауважила, що там, "на жаль, немає питань, які пов'язані з Конституційним судом, а саме тих законопроєктів, співавторами яких були і народні депутати, а один - авторства президента України, окремо голів фракцій, спікера парламенту".

Тому, на мою скромну оцінку, ми можемо все це побачити на позачерговому засіданні, яке може бути скликано будь-якого дня, наприклад з понеділка скликано на вівторок… Єдине, з чим пов'язують такі технічні вимоги, що ми не продовжуємо стандартно роботу після понеділка, а працюватимемо ще раз у позачергове засідання, саме через те, що кожен шостий нардеп зараз хворіє або перебуває в стані самоізоляції через підтверджені позитивні тести на COVID-19, - розповіла вона.

Нагадаємо, заступник голови фракції "Голос" Ярослав Железняк заявляє, що наразі 27 народних депутатів хворіють на COVID-19, у середу-п`ятницю засідань Верховної Ради може не бути.

Президент України Володимир Зеленський (досьє Зеленського) закликав голову КСУ Олександра Тупицького піти у відставку після скандального рішення щодо скасування е-декларування.

Читайте також наш матеріал: Державний колапс: чим небезпечний законопроєкт Зеленського про КСУ.