Рада планує провести позачергове засідання через конституційну кризу

Парламент може скасувати засідання через збільшення хворих на коронавірус депутатів
Рада планує провести позачергове засідання через конституційну кризу
Марія Мезенцева Фото: сторінка депутатки у Фейсбук
16 Листопада 2020, 18:18
читать на русском

Верховна Рада може провести позачергове засідання для розгляду законопроєктів, спрямованих на розв'язання конституційної кризи, викликаної рішенням Конституційного суду скасувати деякі норми антикорупційного законодавства.

Про це повідомила народна депутатка з фракції "Слуга народу" Марія Мезенцева в ефірі телеканалу "Україна 24".

Технічно це може бути вирішено поточного тижня. Проголосувати в першому читанні за розкладом можемо вже цього тижня, - зазначила депутатка.

Читайте також

Коментуючи засідання погоджувальної ради в понеділок, Мезенцева зауважила, що там, "на жаль, немає питань, які пов'язані з Конституційним судом, а саме тих законопроєктів, співавторами яких були і народні депутати, а один - авторства президента України, окремо голів фракцій, спікера парламенту".

Тому, на мою скромну оцінку, ми можемо все це побачити на позачерговому засіданні, яке може бути скликано будь-якого дня, наприклад з понеділка скликано на вівторок… Єдине, з чим пов'язують такі технічні вимоги, що ми не продовжуємо стандартно роботу після понеділка, а працюватимемо ще раз у позачергове засідання, саме через те, що кожен шостий нардеп зараз хворіє або перебуває в стані самоізоляції через підтверджені позитивні тести на COVID-19, - розповіла вона.

Нагадаємо, заступник голови фракції "Голос" Ярослав Железняк заявляє, що наразі 27 народних депутатів хворіють на COVID-19, у середу-п`ятницю засідань Верховної Ради може не бути.

Президент України Володимир Зеленський (досьє Зеленського) закликав голову КСУ Олександра Тупицького піти у відставку після скандального рішення щодо скасування е-декларування.

Читайте також наш матеріал: Державний колапс: чим небезпечний законопроєкт Зеленського про КСУ.

1