Радуцький: через 2-3 тижні влада змушена буде ввести локдаун

Оскільки ситуація погіршується
20 Листопада, 20:34
Ситуація з поширенням COVID-19 залишається контрольованою, проте при збереженні таких темпів у влади через 2-3 тижні не залишиться іншого вибору, як запроваджувати більш жорсткі заходи.

Про це заявив голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький у Facebook.

Загалом статистика вказує на те, що ситуація невпинно погіршується. Але при збереженні темпів у влади через 2-3 тижні не залишиться іншого вибору, як запроваджувати більш жорсткі заходи, - написав він.

Радуцький також зазначив, що під кінець тижня у країні нові вражаючі цифри щодо захворюваності на коронавірус – 14 575 інфікованих за добу.

Читайте також

Десять днів тому прогнозував, що за наявних темпів ми вже до кінця листопада вийдемо на цифру 15 тисяч нових хворих щоденно. На жаль, прогноз справджується, - зауважив Радуцький.

При цьому голова комітету запевнив, що на щастя, система охорони здоров’я витримує навантаження, оскільки завантаженість ліжок у медзакладах, де лікують хворих на коронавірус, в середньому складає 52%.

Найбільший відсоток зайнятості місць в лікарнях Полтавської (72%), Черкаської (71%) та Запорізької (63%) областей. Але в 10 регіонах ліжко-місця заповнені менше ніж на 50%, - підкреслив він.

Нагадаємо, що радник мера Києва Володимир Бондаренко заявив, що запровадження повного локдауну у столиці неможливе й ефективніше буде відстежувати пересування хворих на коронавірус і контактних осіб через "Дій вдома".